سایت رسمی استاد حاج قربان سلیمانی


EMAD, Articles culturels nationaux

یاد استاد حاجی قربان سلیمانی عاشق عارف همیشه جاویدان را پاس بداریم

قاسم نعمت پناه

قاسم نعمت پناه = قلندر قوچانی : تقدیم به دوستداران استاد




تصویر استاد علیرضا سلیمانی یار همیشگی استاد حاجی قربان ، 28 دیماه 1396 - قاسم نعمت پناه


استاد علیرضا سلیمانی بهمراه جمعی از دوستداران استاد حاج قربان - 28 دیماه 1396، علی آباد

ًsoleimani-amis-1392-11-4

با جمعی از دوستان و مقامات همدل و هم رای و دوستدار زنده نگهداشتن ارزشهای هنری و فرهنگی منطقه و به مناسبت دهمین سالگرد عروج زنده یاد استاد حاج قربان سلیمانی عاشق عارف عالم موسیقی مقامی خراسان به اتفاق تعدادی از هنرمندان موسیقی و فرزند استاد علیرضا سلیمانی ، پنجشنبه 28/10/1396 بر سر مزارش در علی آباد.

ًsoleimani-Gholami

پنجشنبه 28/10/1396، دوستداران اطراف مزار زنده یاد استاد حاج قربان سلیمانی عاشق عارف همیشه جاویدان




.......................................................................................................



قاسم نعمت پناه (قلندر قوچانی ) :


شوی انتخاباتی یا احساس مسؤولیت نماینده
دهمین سالگرد مرحوم استاد حاج قربان سلیمانی و اُفت و خیزهای مردم و مسئولان در برگزاری این مراسم .

حاج قربان سلیمانی، چهرۂ ماندگار موسیقی مقامی ایران و دارای نشان افتخار ۲ ملی ایران ، سفیر فرهنگ و هنر ایران در کشورهای شرق و غرب جهان ، ده سال است که غریب در روستای علی آباد قوچان ، خاموش ارمیده اما یادش هنوز در دل مردم هنردوست زنده و جاویدان است و ....
کمتر کسی است که اهل اخلاق هنری باشد و عرض ارادت مدام بر مقام بزرگ حاج قربان نداشته نباشد . بعد از گذشت ۱۰ سال بالاخره تعدادی از مسئولان قوچان به تکاپو افتادند و قدمی برداشتند تا دل آزرده ی مردم را مرهمی بگذارند.
دکتر هادی شوشتری نمایندۂ مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی از معدود کسانی بود که به این دغدغۂ اهل هنر پاسخی نسبی داد و در دهمین سالگرد رحلت حاج قربان تلاش نمود با برپایی بزرگداشتی در شان این هنرمند قوچانی که متعلق به همۂ مردم جهان است قدمی بردارد. تعدادی از اهل هنر را به محل دفتر کار خود دعوت کرد و ستادی را به این منظور تشکیل داد و با پرداخت هزینۂ مناسب ، راه را هموار کرد تا مراسم بزرگداشت در روستای علی آباد و در قوچان برگزار شود.
این مراسم برگزار شد ولی، اما و اگرهایی را از سوی دو عده بوجود آورد، عده ی اول مردم مشتاقی بودند که سالها منتظر این مراسم بودند و سالهاست که منتظر ساخت بنای یادبود بر مزار حاج قربان هستند. این عده وقتی دیدند و شنیدند که مراسم با افتخار برگزار شد و مقدمات ساخت بنای یادبود آغاز شده، با رضایت و خوشحالی آنچه را دیدند و شنیدند با تشکری از آقای شوشتری به همدلی و همیاری پرداختند و نیز تلاش می کنند که اینگونه فعالیت ها مدام باشد تا یاریگر هم باشند.
اما عده ی دوم کسانی بودند که آنچه را دیدند و شنیدند، همه را سیاسی بازی پنداشتند و مراسم سالگرد حاج قربان را « شوی انتخاباتی - تبلیغاتی » قلمداد کردند.
عرض بنده (نویسنده ی این متن) این است. اگر مسئولان کاری انجام ندهند، همین عده بوق و سرنای خود را آنچنان به رسوایی مسئولان به صدا در می آورند، گوش خراشانه ابراز می کنند که چرا مسئولان کار نمی کنند.
سخن اینجاست که وقتی مسئولان کاری انجام میدهند، آنرا تبلیغ و خودنمایی می دانند و انگ سیاسی بر فعالیت های هنری - فرهنگی می زنند.
آیا واقعا زمان آن نرسیده است که از خود بپرسیم ما چه کرده ایم؟
خودمان برای حاج قربان و مفاخر فرهنگی و هنری و ورزشی و علمی شهرمان چه کرده ایم؟
آیا حتی یکبار به سراغ مسئولان رفتیم؟
طرح و ایده و برنامه ای به آنها دادیم و انجام ندادند؟
شاید اگر همین بزرگداشت حاج قربان را عده ای از نمایندۂ خود درخواست و تقاضا می کردند، خیلی از این سخنان بی معنا میشد. اگر عده ای به سراغ آقای شوشتری می رفتیم و آنچه تا کنون از حاج قربان دریغ شده را عنوان و درخواست میکردیم و آقای شوشتری جواب مان را میداد و طبق خواستۂ ما هزینه های این مراسم را پرداخت می کرد و یاری مان میکرد، این حرف و حدیث ها دیگر وجود نداشت. حالا که ما خودمان کوتاهی کرده ایم و کاری نکرده ایم و نماینده ی شهرمان کاری برای ما انجام داده اند، آیا بی انصافی نیست که این کار ارزشمند ایشان را و مراسم بزرگداشت آن شب را « شوی انتخاباتی » بنامیم؟
اگر متولی این امور، اداره ارشاد است و نماینده مردم قوچان و شورای شهر و فرمانداری و خود مردم، پس باید ببینیم چه کسانی در این امر ورود پیدا کردند.
آقایان ضیایی و شوشتری به همت جمعی از هنرمندان در جلسات مختلف نشستند و برنامه ریزی کردند و وقت و هزینه گذاشتند که خدمتی به مردم قوچان کنند و یاد و نام و حاج قربان را زنده نگه دارند که فراموش نشود.
اگر چه حاج قربان به قدری بزرگ است که هرگز فراموش نمیشود، اما عده ای احساس وظیفه و مسئولیت کردند و قدمی برداشتند. لذا ممنون تمام زحمات آنها باید بود و گوش و چشم را بروی حرفها و کارهایی که باعث دلسردی مسئولان می شود باید بست تا در سالهای آتی برای هنرمندان دیگر دلگرم باشند و کاری مشابه و کارهایی بهتر از این انجام دهند.
با امید به اینکه به یاری مردم و مسئولان هرچه زودتر مزار حاج قربان ساخته شود و مردم مطالبه گری را از مسئولان آغاز کنند و از گوشه نشینی و کناره جستن بپرهیزند و وارد میدان خدمت به اهل فرهنگ و هنر شوند،
دلنوشتۂ خود را به پایان می رسانم و برای همه ی اهل هنر آرزوی سلامتی و سربلندی دارم و برای درگذشتگان این عرصه آرزوی رحمت وافر الهی.
۳۰ دیماه ۱۳۹۶ - قوچان

.......................................................................................................


یادداشتهای فرهنگی اجتماعی از نعمت قاسم پناه در سایت شهر من قوچان

Polpulation culturelle