EMAD, Articles juridiques et économiques internationaux

حقوق اساسی، حق حاکمیت ملت و نقش آنها در توسعه حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اداری اجرائی پایدار

دیگر صاحبنظران داخلی :
مقالات، نظرات، بیان مواضع و ارائه راه حل های علمی کاربردی برای توسعه حقوقی پایدار در سطح ملی



دکتر محمد جواد شریعت باقری


توسعه کیفی دانشگاه علوم قضائی در فرایند توسعه حقوقی پایدار


ضمن تشریح امتیازات این دانشگاه از داوطلبان مستعد آزمون سراسری که علاقه‌مند به تصدی منصب قضا هستند میخواهم که شانس پذیرش در این دانشگاه را از دست ندهند. باتوجه به برگزاری آزمون سراسری، همه دانش آموزان در رشته های علوم انسانی،‌ ریاضی و تجربی می‌توانند در کنکور سراسری، دانشگاه علوم قضایی را انتخاب کنند و اگر دارای رتبه بالا باشند و در دانشگاه علوم قضایی پذیرفته شوند، در رشته‌های علوم قضایی مشغول به تحصیل خواهند شد.

پذیرفته‌شدگان در این دانشگاه یک دوره چهار ساله را خواهند گذراند و بعد از چهار سال کارآموزی قضایی را تکمیل خواهند کرد و به عنوان قاضی پایه یک در قوه قضاییه مشغول به خدمت خواهند شد. همانطور که می دانید کنکور یک رقابت است و کسانی که بهترین نمرات را در این رقابت کسب کنند شانس قبولی بیشتری دارند و معمولا رتبه‌های زیر 1000 یا 1500 در این دانشگاه پذیرفته می‌شوند.

دانشجویانی که در این دانشگاه پذیرفته می‌شوند از سوی قوه قضاییه بورس می شوند و تا پایان تحصیل نیز بورسیه هستند. اولین مزیت بورسیه در دانشگاه علوم قضایی این است که آینده شغلی دانشجویان این دانشگاه تضمین است به طوری که پس از پایان تحصیل دانشجویان در منصب قضا مشغول خواهند شد. مزیت دیگر این است که در حین تحصیل به دانشجویان حقوق پرداخت خواهد شد و دانشگاه مکلف است برای دانشجویان شهرستانی خوابگاه فراهم کند. دانشجویان این دانشگاه از خدمت سربازی معاف می شوند تاکید کرد که چهار سال تحصیل دانشجویان این دانشگاه جز سوابق خدمتی دانشجویان محسوب می‌شود.

دانشگاه علوم قضایی علاوه بر مقطع کارشناسی،‌ مقاطع ارشد و دکترا هم دارد و اتفاقا کسانی که با دیپلم وارد این دانشگاه می شوند شانس بالایی برای قبولی در کارشناسی ارشد و دکترا دارند.

توصیه من به داوطلبان این است که به امکان تحصیل در دانشگاه علوم قضایی به طور جدی فکر کنند. کسانی که به قاضی شدن علاقه دارند و فکر می‌کنند استعداد لازم را دارا هستند می توانند در دانشگاه علوم قضایی بدرخشند، لذا این شانس را از دست ندهند؛ همچنان که دانشگاه علوم قضایی نیز نباید شانس پذیرش دانشجویان نخبه را از دست بدهد.

دانشگاه علوم قضایی 32 سال پیش تشکیل شد و در آن زمان مدرک کارشناسی بالاترین مدرک تحصیلی در داخل کشور بود و کسانی که می خواستند در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنند به خارج از کشور می رفتند. اکنون از آن زمان 30 سال گذشته، سطح آموزش عالی بالا رفته و دیگر کارشناسی بالاترین درجه نیست به همین دلیل لازم بوده که ما سطح تحصیل را بالا ببریم و الان بیشتر قضاتی که جذب قوه قضاییه می شوند نیز مدرک کارشناسی ارشد دارند.

این دانشگاه تنها دانشگاه حقوق در کشور است به طوری که این دانشگاه دارای مقاطع تحصیلی کارشناسی،‌ کارشناسی ارشد پیوسته،‌ کارشناسی ارشد غیر پیوسته و دکترا است.

تحولاتی که دانشگاه علوم قضایی در این مدت یکسال داشته بیشتر در جهت کیفی سازی بوده است. بدین معنا که تلاش شده برای دانشجویان کارشناسی ارشد جهت تامین نیازهای قوه قضاییه بیشتر سرمایه گذاری شود.

در حال حاضر 16 رشته در مقطع کارشناسی ارشد در حال اجرا داریم و برنامه راهبردی و استراتژیک برای دانشگاه تدوین شده است.

در یکسال گذشته اساتید جوان و نخبه برای فعال کردن ساختارهای دانشگاه، جذب دانشگاه علوم قضایی شده اند.

دانشگاه علوم قضایی سه دانشکده «حقوق»، «ثبت و مدیریت قضایی » و «پیشگیری از جرم و اصلاح و تربیت» دارد.

در این دانشگاه رشته هایی مانند حقوق نظارت و بازرسی، جرایم اطفال و نوجوانان ، حقوق اسناد و قراردادها ، دادرسی اداری، حقوق حمل و نقل ، حقوق سردفتری و حقوق ثبت اسناد و املاک ، در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد، در حالی که این گرایش ها در دانشگاه های دیگری وجود ندارد.

سایت دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری

سایت ایسنا


نهاد رهبری و قوه قضائیه در فرایند توسعه حقوقی و اقتصادی پایدار


برگشت به اول صفحه


برگشت به صفحه دیگر صاحبنظران


بازگشت به سایت حق توسعه پایدار