EMAD, Articles juridiques et économiques internationaux

حقوق تاسیسی، حق حاکمیت ملت و نقش آنها در توسعه حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اداری و اجرائی پایدار


تبادل نطرهای حقوقی تاسیسی و معاهداتی
در زمینه پدیده های مفهومی ششگانه فعالیتی در محیط اجتماعی و سطح بین ملل




علی محمودی :
اصولگرایان هم به انتخابات بدون رقیب معترض هستند.!!





علی محمودی : دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفت :
کسانی که در انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری برنده می‌شوند، باید در میدانی باشند که بتوانند با رقبای قدرتمندی رقابت کنند.

در انتخابات مجلس یازدهم به تعبیر کارشناسان، رکورد کمینه ثبت شد. این موضوع با سرمایه اجتماعی ارتباط دارد. من از مدت‌ها پیش به دنبال این بودم که مراکز پژوهشی حاکمیتی و دولتی در مورد این موضوع بررسی کنند که عوامل کاهش سرمایه اجتماعی و مشارکت مردم در انتخابات چیست؟

البته نخبگان، کارشناسان و مردم عوامل را می‌شناسند، اما در مورد وزن هر کدام از عامل‌ها اختلاف‌نظرهای جدی وجود دارد. کرونا قطعا تاثیر جدی داشت. عملکرد ضعیف دولت گذشته و مسائل معیشتی و... نیز اثر داشته و اینکه رقابت‌های جدی حزبی وجود نداشت نیز اثرگذار بود.

در بین کاندیداهای انتخابات‌های ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی، باید نمایندگان اکثریت مردم که با نظام مشکلی ندارند، حضور داشته باشند. رأی سیاه به معنای آن کسانی که نظام، انقلاب و هیچ چیز را قبول ندارند، در کشور کمتر از ۱۰ درصد است.

یک عده از مردم سیاسی، متدین، انقلابی و حزب‌اللهی هستند، اما جمعیت بسیاری، سیاسی و... نیستند، مشکلی هم با نظام و انقلاب ندارند اما منافع ملی و امنیت ملی را درک می‌کنند و فقط می‌خواهند زندگی کنند. بنابراین در بین کاندیداها باید کسانی باشند که هر کس بتواند لیست مورد نظر خود را پیدا کند.

اگر احساس عمومی این باشد که یک عده یا یک تفکر در حال حذف است، (البته بحث من در مورد فتنه‌گران نیست؛ آنها را هیچ حکومت و کشوری تحمل نمی‌کند)، اعتمادشان از بین می‌رود. معتقدم «تمامی جناح‌ها باید بتوانند در انتخابات‌ها لیست قدرتمندی داشته باشند.

اینکه گفته شود هر کس وابسته به اصلاح‌طلبان است، فتنه‌گر است، اشتباه است. من بسیاری از اصلاح‌طلبان را می‌شناسم که انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی را قبول دارند.

باید روندها و بررسی‌ها به گونه‌ای باشد تا مردمی که نظام را قبول دارند به سوی صندوق‌های رأی جذب شوند نه اینکه احساس کنند، حضورشان فایده‌ای ندارد و کسی را ندارند که به آن رأی بدهند؛ این کار باید از سوی حاکمیت اتفاق بیفتد.

البته احزاب هم نقش مهمی دارند. نظام مردم‌سالاری دینی باید سه چهار حزب قدرتمند، چارچوب‌دار و فراگیر داشته باشد. اکنون حدود ۱۵۰ حزب در کشور وجود دارد که از وزارت کشور مجوز دارند، اما اینها کوچک هستند. ۱۰۰ حزب که فقط یک کاغذ برای روز مبادا هستند و فعال نیستند. آن‌هایی هم که فعال هستند در طول سال فعال نیستند و تنها نزدیک انتخابات جمع می‌شوند و ائتلافی تشکیل می‌دهند.

من در این رابطه یک مثال عامیانه مطرح می‌کنم؛ وقتی استقلال در لیگ برتر اول می‌شود، افتخارش به این است که در آن لیگ پیروزی، سپاهان، گل‌گهر، تراکتور و... هستند و او بین چند تیم قدرتمند اول شده است. وگرنه اول شدن در دسته سوم برای استقلال افتخار و هنری نیست. کسانی هم که در انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری برنده می‌شوند، باید در میدانی باشند که بتوانند با رقبای قدرتمندی رقابت کنند.

یاد یاران :
به قطعیت می گوییم دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، اگر از برچسب های افراطیون نمی ترسید، شفاف تر از این سخن می گفت، امثال ما هم که اگر به جهت دلسوزی تحلیلی داشته باشیم بردلایل ثبت رکورد کمینه مشارکت مردم مورد خشم شورای نگهبان و اهرمهای آن قرار می گیریم. پس سربسته می‌گویم دلایل دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، برای ثبت رکورد کمینه مشارکت مردم اولویت های اول نیست، اما حقیقتا چون هم جسارت بیان آنها ندارم، هم حوصله دادگاه رفتن و بازجویی شدن را از ذکر آنها خود داری می‌کنم.

اما یاد آوری میکنم دیری نمی پاید که جامعه خصوصاً خود دوستان اصول گرا به همه دلایلی که امثال ما از بیان آن ترس داریم، اعتراف می کنند‌ که آن اعتراف دیرهنگام «دیگر برای مردم و‌ کشور»، سود چندانی ندارد.

منبع : کانال تلگرامی یاد یاران



ابراهیم عماد :
انتخابات،
یکی از مصادیق پدیده مفهومی حقوقی اجتماعی ملتها بوده و می‌باشد
و نه یک پدیده نامفهوم سیاسی.


هدف از برگزاری انتخابات، مشارکت تمام و کمال ملتها برای استفاده بهینه از حق تعیین سرنوشت شأن در فعالیتها در محیط اجتماعی، در کادر اصل مسلم حقوقی تاسیسی اجتماعی حق حاکمیتی خدادادی خودشان و اعمال این حق حاکمیتی که از طریق انتخاب آگاهانه و آزادانه اشخاص شایسته علمی کاربردی بعنوان حکمرانان (قوای ناشی از حق حاکمیت ملتها و نه قوای حاکم بر آنها), انجام شده و میشود

در برخی از کشورها، وقتی در برخی از اصول قانون اساسی شان، در باب «حکمرانی» بجای کلمه «حکمرانی ناشی از حق حاکمیت ملتها»، از عبارت دو کلمه ای «قوای حاکم» استفاده شده و میشود، در عمل «حکومت های حکمرانی نما» که خود را «قوای حاکم» بر «حق حاکمیت ملتها» میپندارند، ظهور پیدا نموده و مینمایند و نتیجتا، اصل مسلم حق حاکمیت ملتها به حاشیه و کرنر رانده شده و انتصابات انتخابی نما بجای انتخابات با ظاهر قانونی وار که دست پخت قوای بده بستانی تقنینی و اجرائی در مدل حکمرانی سه قوه ای منتسکیوئی، انجام شده و میشود، و فاقد هرگونه وجاهت حقوقی تاسیسی و معاهداتی بوده و می‌باشند.

سه شنبه، پانزدهم شهریور 1401، برابر با ششم سپتامبر 2022



پ.ن. :
اصل پنجاه و ششم قانون اساسی ج.ا.ایران (ویدئو)




مطالب مرتبط با موضوع فوق :

حاکمیت، حاکمتیان، تفتوت های آن با حکمرانی و حکمرانان




دکتر ابراهیم عماد : نگرشی نو به توسعه پایدار و اصول پنجگانه حقوقی تاسیسی و معاهداتی آن



برگشت به صفحه قبلی


articles juridiques des autres nationaux