تفاهم و توافق
ابراهیم عماد:
هر تفاهمی میتواند توافقی را بدنبال داشته باشد،
ولی هر توافقی نمیتواند به تفاهم منجر شود.
چرا ؟
در توافق، نگاه «فردی» به موضوع اصولا استفاده از حقوق و اختیارات فردی، مبناست.
در صورتیکه در تفاهم، نگاه «شخصی» به معنای حقوقی آن (نه فردی) به موضوع و علاوه بر استفاده از حقوق و اختیارات، نیاز به تعهد (پذیرش مسئولیت) در راستای فرایند پدیده فرهنگی اجتماعی توام با احترام متقابل نیز دارد.
بعنوان مثال، «خانواده» در کلیه کشورها از دیدگاه حقوقی بعنوان یک نهاد مهم و زیر بنائی در فرایند توسعه فرهنگی اجتماعی پایدار، در نظر گرفته شده و میشود، چنانچه طرفین در برنامه ریزی های خانوادگی، «تفاهم» را بعنوان یک «اصل مبناء» در مرکز تصمیم گیری و فعالیتها قرار دهند، سریعتر به توافق برای اجرائی نمودن آنها خواهند رسید.
در صورتیکه «توافق» که متکی به نظرات فردی (نه شخصی به معنی حقوقی آن) هست، مبنا قرار گیرد، و هریک بر نظر فردی خود در «نهاد خانواده» اصرار و بر آن باقی بمانند، امیدی به اجرائی شدن برنامه ریزی ها نمیتوان داشت.
راه حل
چنانچه طرفین این نهاد زیربنائی «خانواده» در کشورها بتواند «اصل حاکمیت حق» مبتنی بر حقوق اشخاص را که در «حقوق مدنی» کشورها بصورت «حقوق»، «اختیارات» و «مسئولیت پذیری» وجود داشته و دارد را بعنوان مبناء با نگاه تفاهمی در مرکز تصمیم گیرها و فعالیتهای خود، لحاظ نماید، میتوان به اجرائی شدن برنامه ریزی ها در «نهادخانواده» امیدوار بود.
بی شک اینگونه اشخاص میتوانند گام های موثری برای رسیدن به توسعه فرهنگی اجتماعی پایدار در محیط اجتماعی (کشوری) و سطح بین الملل برداشته و بردارند.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص فرایند «توسعه حقوقی، اقتصادی، فرهنگی اجتماعی و اداری اجرائی پایدار» و اصول پنجگانه حقوقی اساسی و زیربنائی آن به لینک زیر مراجعه فرمائید:
www.ebrahimemad.net/5principes-fa.htm
«معنی واقعی عشق و احساس»
ابراهیم عماد:
متن زیر را در یادداشتهای هنرمند فرهیخته
خانم غزل شریفی
در فضای اجتماعی مجازی بین المللی مشاهده و مطالعه، با توجه به اهمیت این موضوع
«معنی واقعی عشق و احساس»
از
دیدگاه حقوقی به فرهنگ اجتماعی
مرا بر آن داشت تا متن زیر را تقدیم حضور نموده، باشد که مورد قبول درگاه «حق» و رهروان آن افتد.
بیزارم ... از همه ی کسانی که معنای واقعی عشق و احساس را نمی دانند ...و حاضر نیستم لحظه ای ... این احساس و عاطفه ی قلبی خودم را خرج این جور آدم ها بکنم ... زندگی این درس بزرگ را به غزل داده است ...
ابراهیم عماد :
«عشق و احساس» یک حقیقت است،
مشکل از آنجا شروع میشود که به واقعیت میگراید. حق و حقایق تغییر ناپذیر و در عالم واقعیت، پویائی خود را حفظ کرده و میکنند، حقیقت بدون واقعیت و واقعیت یدون حقیقت مفهومی نداشته و ندارد، هر دو لازم و ملزوم یکدیگرند.
راه حل؟
1- شناخت حقوق فردی (زندگی فردی قبل از ورود به فعالیتهای اجتماعی و بعد از آن) و حقوق شخصی (در زندگی اجتماعی «واقعیت» حقوق اشخاص)،
2- تلاش برای رفع تضاد این دو حق «حقوق فردی و حقوق شخصی»
3- گذر از حقوق فردی به حقوق شخصی و احترام به حقوق اشخاص که حقوق افراد نیز در آن مستتر هست.
1393/04/04 - 25/06/2014
جایگاه حقوقی «انتظارات مشروع»
ابراهیم عماد :
عبارت فوق را در یادداشتهای جناب آقای دکتر علی گرجی استاد فرهیخته حقوق اساسی در فضای اجتماعی مجازی بین المللی، بهمراه نمونه رای صادره در یکی از محاکم حقوقی داخلی مشاهده و مطالعه، با توجه به اهمیت این موضوع و دیدگاه این استاد فرهیخته حقوق اساسی در خصوص موضوع، مرا بر آن داشت تا تبادل نظرات انجام شده با ایشان را در این بخش تقدیم حضور نموده، باشد که مورد استفاده شما مراجعه کننده محترم در شناخت بیشتر از حقوق اشخاص، ضرورت رعایت و احترام به آن در محیط اجتماعی، محاکم، دانشکده های حقوق و نهادهای ذیربط قرار گرفته و نیز مورد قبول درگاه «حق» و رهروان آن افتد.
دکتر علی گرجی :
رای جالب از دانش آموخته حقوق عمومی. شاید این قاضی بزرگوار نخستین کسی بود که در کشور ما درباره انتظارات مشروع پایان نامه نوشت.
مطالب دیگری بمرور به این بخش اضافه خواهد شد