فرهنگی بازنشسته، فعال هنری در رشته های تئاتر، فیلم و عکاسی
« مراسم خنچه کشان در عروسی های اکراد شمال خراسان »
بعد از اینکه زنان خنچه های خود را با گل ، کله قند ،نان و... (که هریک نماد چیزیست) آراستند . همگی بهمراه خنچه ها در خانه ای که عروس داماد و عده ای از میهمانان جمع شده اند گرد هم می آیند.
ازآنجا دست جمعی خنچه ها را روی سر گذاشته و بهمراه نوازندگان دهل و سرنا از میان کوچه های روستا عبور کرده و خود را به محلی که از قبل برای اجرای مراسم آماده کرده می رسانند.
هنگامی که خنچه کش ها به محل موردنظررسیدند خنچه ها را یک دور کامل در میدانگاه می چرخانند و بعد آنها را روی زمین دایره وار می چینند و دایره ای از خنچه ها بوجود می آید.
مراسم عروسی (تعویض لباس داماد ،حنا بندان و شاباش و...) را درمیان همین دایره انجام می دهند و دیگر زنان هم پشت خنچه ها مشغول به رقص و پایکوبی می شوند.
خرداد ماه 1393
خنچه : طبق و یا سینی بزرگی است که زنان کرد روی آنرا بطور دلخواه تزیین می کنند و در مراسم عروسیهای اکراد شمال خراسان از آن استفاده می کنند.
ابراهیم عماد :
برمن و ماهاست که مدنظر داشته باشیم که «علی» فقط علی خودش بعنوان یک فرد نیست، «علی» علی های فرهنگی هنری و هنرشان راوی حقیقتها و واقعیتها که ضروریست بعنوان یک «شخص» اعم از حقیقی و حقوقی (نه فقط یک فرد) در جامعه مورد احترام و از حقوق اساسی فرهنگی اجتماعی اقتصادی و .... لازم برخوردار باشند.
بازگشت به صفحه دیگر صاحبنظران فرهنگی توسعه فرهنگی شهر قوچان