Site Droit Constitutionnel - FA

حقوق تاسیسی، حق حاکمیت ملت و نقش آنها در توسعه حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اداری و اجرائی پایدار

ابراهیم عماد :
مقالات، نظرات، بیان مواضع و ارائه راه حل های علمی کاربردی برای توسعه حقوقی پایدار در سطح ملی

ابراهیم عماد:

تفاهم و توافق

هر تفاهمی میتواند توافقی را بدنبال داشته باشد،
ولی هر توافقی نمیتواند به تفاهم منجر شود.
چرا ؟


در توافق، نگاه «فردی» به موضوع اصولا استفاده از حقوق و اختیارات فردی، مبناست.
در صورتیکه در تفاهم، نگاه «شخصی» به معنای حقوقی آن (نه فردی) به موضوع و علاوه بر استفاده از حقوق و اختیارات، نیاز به تعهد (پذیرش مسئولیت) در راستای فرایند پدیده فرهنگی اجتماعی توام با احترام متقابل نیز دارد.

بعنوان مثال، «خانواده» در کلیه کشورها از دیدگاه حقوقی بعنوان یک نهاد مهم و زیر بنائی در فرایند توسعه فرهنگی اجتماعی پایدار، در نظر گرفته شده و میشود، چنانچه طرفین در برنامه ریزی های خانوادگی، «تفاهم» را بعنوان یک «اصل مبناء» در مرکز تصمیم گیری و فعالیتها قرار دهند، سریعتر به توافق برای اجرائی نمودن آنها خواهند رسید.
در صورتیکه «توافق» که متکی به نظرات فردی (نه شخصی به معنی حقوقی آن) هست، مبنا قرار گیرد، و هریک بر نظر فردی خود در «نهاد خانواده» اصرار و بر آن باقی بمانند، امیدی به اجرائی شدن برنامه ریزی ها نمیتوان داشت.

راه حل :
چنانچه طرفین این نهاد زیربنائی «خانواده» در کشورها بتواند «اصل حاکمیت حق» مبتنی بر حقوق اشخاص را که در «حقوق مدنی» کشورها بصورت «حقوق»، «اختیارات» و «مسئولیت پذیری» وجود داشته و دارد را بعنوان مبناء با نگاه تفاهمی در مرکز تصمیم گیرها و فعالیتهای خود، لحاظ نماید، میتوان به اجرائی شدن برنامه ریزی ها در «نهادخانواده» امیدوار بود.

بی شک اینگونه اشخاص میتوانند گام های موثری برای رسیدن به توسعه فرهنگی اجتماعی پایدار در محیط اجتماعی (کشوری) و سطح بین الملل برداشته و بردارند.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص فرایند «توسعه حقوقی، اقتصادی، فرهنگی اجتماعی و اداری اجرائی پایدار» و اصول پنجگانه حقوقی اساسی و زیربنائی آن به لینک زیر مراجعه فرمائید:

www.ebrahimemad.net/5principes-fa.htm